About Me

header ads

Emlak vergisi ne zaman ödenir

Emlak vergisi ne zaman ödenir. Emlak vergisi ne kadar ödeme yapılacak 2020 yılında emlak vergileri ne kadar oldu. Taşınmazları olanların ödediği emlak vergilerinin ne zaman ödeneceği sorularının cevapları yazımızda bulabilirsiniz.




Her yıl düzenli olarak belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi, tek seferde ödenebileceği gibi iki taksite de bölünebiliyor. Ödeme yapılırken, belediyelerden tahsis edilen beyanname dolduruluyor.

Emlak vergisi, düzenli olarak belediyeler tarafından tahsil ediliyor. Emlak vergisi, tek seferde ödenebileceği gibi iki taksite de bölünebilir. İlk taksitlendirme mart, nisan ve mayıs aylarında; ikinci taksitlendirme ise kasım ayında yapılıyor.
  • Kimler emlak vergisinden muaftır?
Emlak vergisinde taşınmaz malın tapusuna sahip olanlar mükelleftir ve buna bağlı olarak dolaysız vergi türleri arasında yer alır. Bunun yanında birden fazla konuta sahip olmamak, aylık geliri dışında başka bir geliri bulunmamak gibi belli şartlara bağlı olarak emekliler, ev hanımları, işsizler ve engelliler emlak vergisinden muaftırlar

Yorum Gönder

0 Yorumlar