About Me

header ads

Topuk çatlaklarından kurtulmanın pratik yolları

Topuklarımıza yüzümüz kadar bakım yapmıyoruz malesef yüzümüze yaptığımız bakımı birazda topuklarımıza yapsak bu tür sorunlarla karşılaşmayız.

Topuk çatlakları bakımsızlıktan meydana geliyor topuk çatlaklarına karşı doğada bulunan bakımı için bir sürü zenginlikler var mutfağımızda bulunan topuk çatlaklarına karşı bu ürünleri kullanarak birazda dikkat ederek topuk çatlaklarından kurtulabiliriz.





Topuk çatlaklarından kurulmanın yolları

Bir kahve fincanı ağız bakım suyu evet yanlış duymadınız bir fincan ağız bakım suyu ve 1 bardak sirke ve 2 fincan su dan oluşan bir karışım hazırlayarak topuklarınızı bu karışımda 15   20 dakika bekletin sonra ponza taşıyla yıka ve sonrada suyla bir güzel durulayın.

3 çorba kaşığı pirinç unu 1 çay kaşığı bal 3 damla elma sirkesi bu karışımı damlatın ve kese yapın ayakları ılık suyla 10 dakika ıslı kalsın bu durumu haftada 2,3 defa tekrarlayın.

Bal ve zeytinyağı ile kür 1 çay kaşığı bal 1 yemek kaşığı zeytinyağı küçük bir kaseyi balı koyun sonra üzerine zeytinyağı ekleyin ve karıştırın sonra ayaklarınıza sürün 20,30 dakika bekletin bu durumu yine haftada 2,3 defa tekrarlayın çatlakları tedavi edene kadar devam edin.

1 tatlı kaşığı gül suyu 1 tatlı kaşığı gliserin gül suyu ve gliserini bir kasenin içinde iyice karıştırın macun kıvamına gelinceye karıştırın topuğunuza yoğun bir şekilde sürün pamuklu çorap giyerek sabaha kadar bekletin. Yine diğer kürlerde olduğu kadar 2,3 defa haftada sürün.

1 olmuş muz ve bir kapta soğuk su muzu iyice ezerek topuklara sürün 15 dakika bekletin sonra ılık suda bekletin daha sonra soğuk suda durulayın

Yorum Gönder

0 Yorumlar