About Me

header ads

Bayat ekmeği nasıl değerlendirmeliyiz?

Bu zor günlerimizde evimizden ayrılmadığımız bu günlerde evimizdeki bayat ekmeklerimizi nasıl değerlendirmeliyiz. Evde kalan ekmekleri çöpe atmadan nasıl değerlendirmeliyiz?

 Evde bulunan bayat ekmekleri çöpe atmak yerine alternatifi bol olan pratik tariflerle değerlendirebilirsiniz. Eğer "bayat ekmek nasıl değerlendirilir, bayat ekmek ile yapılan pratik tarifler" arıyorsanız.




Bayat ekmek nasıl değerlendirilir? Bayat ekmek ile yapılan tarifler

  • Yumurtalı ekmek: Eğer ekmeğiniz 1 gün önceden kalmaysa ertesi güne kahvaltı alternatifi olarak yumurtalı ekmek yapabilirsiniz.
  • Peynirli ekmek: Ekmeğiniz 1 gün öncesinden kalmaysa dilimleyip üzerine peynir, yumurta, biber koyup fırına verin. Çok lezzetli bir kahvaltı alternatifi olur.
  • Galeta Unu: Bayatlamış ekmeği fırına atıp iyice kurutun. Kuruyan ekmeği mutfak robotundan geçirdiğinizde galeta unu elde etmiş olursunuz.
  • Kruton: Bayat ekmekleri küp küp doğrayın ve üzerine zeytinyağıyla birlikte baharat ekleyin. 150 derecelik fırında pişirin. Çorbaların yanında lezzetli olur.


  • Tirit: Bir kap içerisine bayat ekmekleri dizin. Soğanı tuzla birlikte iyice ezin. Tepsiye sıraladığınız ekmeklerin üzerine yayın ve haşlanmış et suyunu üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
  • Köftelik bayat ekmek: Bayat ekmeği değerlendirmenin en kolay yöntemi köfte yapmak için ayırmak. Kalan bayat ekmeği direkt derin dondurucuda saklayın. Köfte yapacağınız zaman çıkartıp kullanın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar