About Me

header ads

Su faturasının düşürmenin yolları

Su faturasını düşürmenin yolları bir çok aile su faturasının yüksek geldiğinden şikayetci olur. Bu hem insanlar için hemde gelecek nesiller susuz kalmaması için suyu tasarruf etmek önemlidir.





Su parasını düşürmenin yolları

Hemen hemen tüm evlerde bulunan bulaşık makinalarında yapacağınız tasarruf ile su faturasını düşürebiliriz. Evde bir iki kirli bardak elimizde yıkarız makineye atmayalım demeyin makinaya atın ve makina tam dolunca çalıştırın. Ön yıkama yapmayın bu şekilde su tasarrufu yaparsınız.

Evinizde bulunan çamaşır makinalarınıda tam doldurmadan çalıştırmayın. Aslında bir çok yerde bunu bildiren bildirimlere rastlarsınız.

Evde bulunan bozuk musluklara su kaçıran diğer şeyleri tamirci çağırın bunu önemseyin. Banyo yapacaksınız musluktan önce soğuk akıyorsa ve sıcak su akıncaya kadar o akan suyu biriktirin. Daha sonra başka yerlerde kullanabilirsiniz. Diş fırçalarken musluğu akar şekilde bırakıyoruz en çok su kaybınıda nerdeyse burada yapıyor diyebiliriz. Diş fırçalarken akan suyu kapatın.

Sebze ve meyveleri akan suda değilde su dolu bir kabda yıkayın.

Yazın musluğu açarak suyu soğutmaya çalışmayın bunun yerine buzdolabına her zaman bir şişe su bırakın.

Çimleri sulmak için sürekli suyu açmayın gerektiği zaman sulayın bunu anlamak için çimene basın çimen tekrar basmada önceki haline dönüyorsa sulamak gerekmez.

Arabanızı yıkarken hortumla değil bir kova suyla yıkayın.


Yorum Gönder

0 Yorumlar