About Me

header ads

Mutfakta pratik bilgiler

Mutfakta yemek yaparken yada mutfağınızda işinizi kolaylaştıracak pratik bilgiler. Bunların bazılarını ilk defa duymuş olabilirsiniz. İşte mutfağınızda işinize yarayacak pratik bilgiler.



Pratik Bilgiler

-Mantar sote pişirirken, tencerenin kapağını açık bırakırsanız, hem mantarların su koyvermesini hemde kararmasını önlemiş olursunuz.

-Mumların ömrünü uzatmak için kullanmadan iki saat önce buzdolabının derin dondurucusunda koyarak bekletin.

-Naneyi doğrayarak kullanacaksanız üzerine biraz şeker serpin böylece nanenin kokusunu dahada artırmış olursunuz.

-Pişereceğiniz mantarların lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine tuz ve limon suyu serpin ve 5 dakika bekletin.

-Mısır haşlarken daha lezzetli olması için içine bir çay kaşığı şeker atın.

-Evde mayonez yaparken zeytin yağı yerine susam yağı kullanın mayonez bu şekilde daha uzun zaman bozulmadığını göreceksiniz.

-Marulların uzun süre taze kalması için bir saat su dolu kapta tutun sonra buzdolabına açık kısmı aşağıya gelecek biçimde yerleştirin bu şekilde 10 gün taze kalabilir.

-Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirsebir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın yeterli miktarda zeytin yağı ile koyulaştırın bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.

-Kabuklarını soyduğunuz meyvelerin kararmalarını önlemek için limonla ovun.

-Evde yapılan marmaletlerin içine  bir kaç tane çekirdeksiz kuru üzüm atılırsa daha canlı bir renk kazanır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar