Mutfakta yemek yaparken yada mutfağınızda işinizi kolaylaştıracak pratik bilgiler. Bunların bazılarını ilk defa duymuş olabilirsiniz. İşte mutfağınızda işinize yarayacak pratik bilgiler.
Pratik Bilgiler
-Mantar sote pişirirken, tencerenin kapağını açık bırakırsanız, hem mantarların su koyvermesini hemde kararmasını önlemiş olursunuz.
-Mumların ömrünü uzatmak için kullanmadan iki saat önce buzdolabının derin dondurucusunda koyarak bekletin.
-Naneyi doğrayarak kullanacaksanız üzerine biraz şeker serpin böylece nanenin kokusunu dahada artırmış olursunuz.
-Pişereceğiniz mantarların lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine tuz ve limon suyu serpin ve 5 dakika bekletin.
-Mısır haşlarken daha lezzetli olması için içine bir çay kaşığı şeker atın.
-Evde mayonez yaparken zeytin yağı yerine susam yağı kullanın mayonez bu şekilde daha uzun zaman bozulmadığını göreceksiniz.
-Marulların uzun süre taze kalması için bir saat su dolu kapta tutun sonra buzdolabına açık kısmı aşağıya gelecek biçimde yerleştirin bu şekilde 10 gün taze kalabilir.
-Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirsebir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın yeterli miktarda zeytin yağı ile koyulaştırın bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.
-Kabuklarını soyduğunuz meyvelerin kararmalarını önlemek için limonla ovun.
-Evde yapılan marmaletlerin içine bir kaç tane çekirdeksiz kuru üzüm atılırsa daha canlı bir renk kazanır.
Pratik Bilgiler
-Mantar sote pişirirken, tencerenin kapağını açık bırakırsanız, hem mantarların su koyvermesini hemde kararmasını önlemiş olursunuz.
-Mumların ömrünü uzatmak için kullanmadan iki saat önce buzdolabının derin dondurucusunda koyarak bekletin.
-Naneyi doğrayarak kullanacaksanız üzerine biraz şeker serpin böylece nanenin kokusunu dahada artırmış olursunuz.
-Pişereceğiniz mantarların lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine tuz ve limon suyu serpin ve 5 dakika bekletin.
-Mısır haşlarken daha lezzetli olması için içine bir çay kaşığı şeker atın.
-Evde mayonez yaparken zeytin yağı yerine susam yağı kullanın mayonez bu şekilde daha uzun zaman bozulmadığını göreceksiniz.
-Marulların uzun süre taze kalması için bir saat su dolu kapta tutun sonra buzdolabına açık kısmı aşağıya gelecek biçimde yerleştirin bu şekilde 10 gün taze kalabilir.
-Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirsebir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın yeterli miktarda zeytin yağı ile koyulaştırın bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.
-Kabuklarını soyduğunuz meyvelerin kararmalarını önlemek için limonla ovun.
-Evde yapılan marmaletlerin içine bir kaç tane çekirdeksiz kuru üzüm atılırsa daha canlı bir renk kazanır.
0 Yorumlar