About Me

header ads

İş kazası geçiren işçinin hakları nelerdir?

Türkiyede iş kazası geçiren ve meslek hastalığına yakalananları yasalar koruyor. İş kazası geçiren çalışan yasalarla koruma altında iş kazası geçiren işçinin hakları nelerdir.

İş kazası sigortasından sağlanan iş kazası geçiren işçileirin hakları. Geçiçi iş göremezlik ödeneği, sürekli iş göremezlik ödeneği sigortalı vefat ettiyse yakınlarına ödenek bağlanması ölen sigortalıya cenaze ödeneği.




İş kazası geçiren işçiye ölümü halinde varislerine ödenen iş kazası geliri belirli şartlarda verilmektedir. İş kazasının belirli şartlar taşıdığında iş kazası tanımı yapılır peki bu şartlar nelerdir. İlki kazanın iş yerinde olması gerekir iş yerinde değilse yani işçi çalıştığı işyerinden eve gitmek için ayrıldı ve servisine bindi yolda kaza geçirdi buda iş kazasına girer mi diye bir soru nun cevabı evet bu bir iş kazası olur diyor uzmanlar.

İş yerinde geçirilen kalp krizleri iş kazası olarak tanımlanabilir mi? İş yerinde olan kalp krizleri evet bunun şartı iş yerinde olması gerekiyor.

İzinli iken işçi iş yerini ziyaret etti ve orada başına bir şey geldi düştü vs. iş kazası olur mu? bunun cevabı evet çünkü işçi izinli iken o iş yerinde hizmet sözleşmesi devam ettiği için sayılır.

İş kazası geçiren sigortalının ne kadar prim ödemesi yada ne kadar sigortalılık süresi geçirmesi gerekir. Bunu için iş kazası geçiren işçinin bu hakları alması için belli bir sigortalılık gün aranmıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar