About Me

header ads

Hastalandığınızda tüketilmesi gereken yiyecekler

Hasta olduğunuzda doktora gideriz ve verilen ilaçlarla şifa bulmaya çalışırız peki hasta olduğunuzda yediğimiz besinlere ne kadar dikkat etmeliyiz. Besinler doğru bir zamanda yediğimizde hastalığımıza iyi gelir. Bir çeşit doğal iyileştirme görevini üstlenir işte hasta olduğumuzda tüketmemiz gereken şifa verici gıdalar.





TAVUK ÇORBASI

Yemesi kolay ve şifalı br tavuk suyu çorbası bol vitamin kalori ve protein kaynağıdır. Tavuk suyu çorbası öksürük ve buru tıkanıklığına neden olan şeyleri engeller.

SARIMSAK

Sarımsak yemek çok şifalı ve yararı vardır. Soğuk algınığına iyi geldiğini uzamnlar anlatmışlardır. Sarımsak gribi yavaşlatır ve azaltır.Bağışıklık sistemine iyi gelir.

ET SUYU

Et suyu aynı tavuk suyu gibi şifalıdır. Doğal bir şifa kaynağıdır.

SICAK ÇAY

Sıcak çaylar ister siyah çay olsun ister yeşil çay sıcak olarak tükettiğinizde hastalılar savaşır. Siyah çay boğazda bakteri üremesini engeller ve boğazı ısıtır. Soğuk algınlığına iyi gelir yatma süresini kısaltır.

ZENCEFİL

Mide bulantısına iyi gelir. İtihapları önler. Daha bir çok faydaları vardır hasta olduğumuzda zencefi iyi bir doğal bir besindir.

BAHARATLAR

Baharatlı yiyecekleri tüketmek tahrişten sebeble oluşan öksürüğü kesmekte çok faydalıdır.

MUZ

Muzlar lezetli ve yumuşak olduklarından ve faydalarının çok olmasından hasta olduğunuzda tüketmeniz gereken yiyaceklerdendir. Muz ayrıca isaliniz varsa ishali keser ve etkilidir.

YOĞURT

Hasta olanların tüketmesi gereken bir diğer gıda ise yoğurttur. Kalsiumaçısından zengin bi besin olan yoğurt aynı zamanda faydalı peribiyotikler vardır. Bu durumda daha hızlı iyileşmemizi sağlar.


Hasta olduğunuzda soğuk algınlığına yakalandığınızda dinlenmek ve bu besinleri tüketmeniz sizin daha çabuk iyileşmenizi sağlar ayrıca bu gıdalar sizleri hastalıklardan korur.


Yorum Gönder

0 Yorumlar