About Me

header ads

Ses kısıklığına ne iyi gelir

Sesiniz çıkmıyorsa sesinizde bir problem varsa boğazınız da bir tahriş varsa bu  ses kısıklığı sizi rahatsız edebilir. Ses kısıklığına ne iyi gelir?

Ses kısıklığına iyi gelen pek çok doğal çözüm bulunmaktadır. Bunlar bitki çaylarından baharatlı sütlere kadar çeşitlilik göstermektedir.

 İşte ses kısıklığına iyi gelen çözümler
BALLI KARABİBERLİ SÜT
Sesine azami dikkat eden şarkıcılar ve ses sanatçılarının tavsiye ettiği bir formül de ballı karabiberli süt. Ses kısıklığı veya boğaz tahrişi için önerilen pek çok şey gibi bu formülün odak noktası bal.
EKİNEZYA ÇAYI
Ses kısıklığı sık sık üst solunum yolları enfeksiyonunda, boğazınızı etkileyen rahatsızlıklarda görülmektedir. Ekinezya çayı bu tarz rahatsızlıklar için önerilmektedir. Bağışıklık sistemine faydalı olan Ekinezya çayı, alerjiye, nezle ve soğuk algınlığına iyi gelir. Aşırı sıcak içmemeye özen göstererek tüketildiğinde ses kısıklığının giderilmesine de yardımcı olacaktır.
PORTAKAL SUYU
Portakal suyu veya mandalina, greyfurt gibi bir narenciyenin suyu içerdiği c vitamini sayesinde ses tellerinizin iyileşmesine yardımcı olur. Ses kısıklığı için portakal suyu içeceklerin dikkat etmesi gereken iki husus bulunuyor. Öncelikle tabii ki portakal suyu sıcak içilmez ama hele boğazınızda bir sıkıntı varken soğuk içilmemelidir. Bir diğeri de portakal suyunun içinde bol bulunan meyve asidi de biraz rahatsız edebilir. Bu yüzden içine biraz su katıp seyreltirseniz hem daha rahat içersiniz hem de ses kısıklığı için c vitaminini alırsınız.

Yorum Gönder

0 Yorumlar