About Me

header ads

Tansiyonu düşüren 6 yiyecek

Bir çok insan yüksek tansiyondan şikayetci. Bu besinler yüksek tansiyonunuzu yavaşca düşürüyor. Yüksek tansiyonun 140 ın üzerinde olması demek yüksek bir tansiyonunuz olduğu anlamına gelmektedir.

Bazı durumlarda kişilerin yüksek tansiyonun olup olmadığı anlaşılamaz. Evde ve hastanede yapılan ölçümler biribirinin aynıı çıkmayabilir bu durum kişinin doktorun yanında ölçüldüğünde bir endişeye kapılması korkması ve endişelenmesi durumunda yüksek çıkabilir. Evde ölçüldüğünde kşi daha rahat bir ortamda olduğundan düşük çıkabilir.





Yüksek tansiyonu düşürmek için bazı besinler işinize yarayabilir. İşte tansiyonu düşüren besinler.


1- Yeşil yapraklı sebzeler: Potasyum içeren yiyecekler bunlar lahana, ıspanak, marul ve roka gibi yeşil yapraklı yiyecekler.

2-Zeytiyağı: Her derde deva olan zeytinyağı kolesterolu azaltan doymamış yağı var bu yüzden tüketilmesinde fayda var.

3-Somun balığı: Bu balık türü ayrıca vucuttta iltihabı azaltır.

4-Süt ve süt ürünleri:Yapılan araştırmalarda sütün tüketilmesiyle kan basıncının düşürülmesi arasında bağ olduğu belirlenmiştir. Haftada 5 kere yoğurt yiyenlerde daha düşük hipertansiyon olduğu görülmüştür.

5-Meyveler: Özellikle yaban mersini tansiyonu dengelemede önemli rol oynamaktadır.

6-Çikolota: Bu biraz şaşırtıcı gelebilir ancak çikolota bile tansiyonumuzu dengeleyebilir. Yalnız çikolota yerken dikkat etmeli ve günlük bir parça ile yetinilmelidir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar